Voor mij is spiritualiteit je ontwikkelen tot de essentie van wie je werkelijk bent en alles wat je er voor moet doen  om dat te bereiken. Ieder mens heeft een ziel die precies weet wat hij graag wil leren. De uitdaging is om in verbinding  te komen met je zielsbewustzijn en van daaruit te ervaren wie je bent en wat je moet doen.

Als we het hebben over spirituele ontwikkeling hebben we het ook over zingeving. De zin van het leven. Dat kan vanuit een religie komen, maar ook vanuit het geloof in dat er meer is, het universum, een hogere macht of liefde. De zin van het leven is niet iets dat je kunt bedenken. Dit is iets dat je voelt vanuit het ervaren, waarna je met je mind de conclusie kunt bedenken dat dit voor jou de zin van het leven is. Dit kan iets tijdelijks zijn, maar ook iets langdurigs of overkoepelend. Dat is voor iedereen een eigen, unieke ervaring.

Ervaringen helpen ontdekken wie je bent of wilt zijn
Als we het hebben over spirituele ontwikkeling dat hebben we het in mijn visie ook over het leren kennen van je werkelijke zelf door te ervaren wie je bent. De ziel heeft een lichaam nodig om te kunnen voelen, emoties te ervaren, gedachten te hebben om van daaruit te ervaren. Ervaringen laten de ziel groeien, laten jou als mens groeien. Ook niet leuke ervaringen zijn ervaringen. Wij vinden ze niet prettig, maar dat wil niet zeggen dat ze niet goed zijn. Ze helpen ons ervaren hoe we met situaties om gaan, ze helpen ons duidelijk maken wie we zijn of willen zijn.

Ervaren door je fysieke en spirituele zintuigen
Om jouw ziel te kunnen ervaren is het belangrijk dat je open staat voor alle signalen van je lichaam. Je intuïtie (het zogenaamde weten), maar ook eigenschappen als heldervoelend, helderhorend, herderziend of helderwetend dragen bij aan jouw spirituele ontwikkeling. Het zijn de kanalen die jou verbinden met een niet tastbare wereld waar veel informatie is opgeslagen. Het is jouw ziel die als een brug tussen de fysieke jij en het veld vol informatie fungeert. Door zowel bewust contact met je ziel als het veld te maken, kun je via het weten, voelen, ervaren de informatie krijgen die voor jou nodig om de juiste keuzes te maken in jouw leven. De informatie die jou vertelt wie jij bent of kunt zijn.

Vele grote wetenschapper gaven allemaal toe dat intuïtie een grote rol speelde in hun ontdekkingen. Zij maakten verbinding met dit veld om zich te laten inspireren waardoor ideeën er ineens waren. Ze hadden voorgevoelens, vertrouwde op hun dromen of zaten uren in een donkere kamer in een meditatieve staat waar de ideeën er ineens waren.

Nu hoeven we niet allemaal een Einstein of Napoleon Hill te zijn. Zij waren tenslotte wie ze waren doordat ze in verbinding waren met hun ziel en hun zielsbestemming.

Ieder heeft zijn eigen bestemming en weg er naar toe

Jij hebt  je eigen unieke zielsbestemming met je eigen leerpad. Je kunt nu actief gaan ontdekken hoe deze er uit zien voor jou door de training Jouw Persoonlijke Spirituele Zielspad.