Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Over Deborah

Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Mijn naam is Deborah Smulders – de Graaff

Vanuit mijn liefde voor mensen en mijn oneindige interesse in de vraag; waarom zijn mensen zoals ze zijn, begeleid ik nu 14 jaar mensen in hun processen van zelfontwikkeling en schijn ik bij in donkere periodes en bij het vinden van antwoorden op vragen waar ze mee worstelen. Dit doe ik door mijn spirituele gaven en kijk op het leven te combineren met een no nonsens mentaliteit in het hier en nu.

Gedurende de afgelopen jaren heb ik veel mensen mogen helpen die: niet meer wisten wie ze echt waren of wilde zijn, die in een burn-out zaten, vragen hadden over de zin van het leven, last van depressieve en sombere gevoelens hadden, een lage eigenwaarde of negatief zelfbeeld hadden, die traumatische ervaringen hebben meegemaakt, die voor belangrijke carrièrekeuzes stonden of mensen die zich wilden ontwikkelen naar een betere versie van zichzelf. In de afgelopen jaren kwamen daar steeds vaker mensen bij die worstelden met hun bestaansrecht, dromen en doelen in het leven. Maar ook mensen die een dierbaar iemand zijn verloren of op een andere wijze te maken hadden met een verlies dat een enorme impact op hun leven had.

Respect voor de diepgewortelde kracht van mensen

Ik geloof dat we allemaal iets te leren hebben hier op aarde. Door het zien van zo ontzettend veel mensen, met allemaal hun eigen worstelingen is bij mij een diep respect ontstaan voor de verschillende manieren waarop mensen omgaan met de situaties die hen door het leven gegeven worden. Respect voor een diep gewortelde kracht die in mensen zit. Het voelt voor mij als een voorrecht om mensen in verbinding te brengen met de die kracht in henzelf, waardoor ze met hun problemen leren omgaan en dichter bij hun levensdoelen komen. Het geeft mij een gevoel van intense voldoening om dit te mogen begeleiden.

Mijn kenmerken

Ik word gekenmerkt door mijn respectvolle maar eerlijke manier van werken. Ik ben nieuwsgierig, wil je graag leren kennen, maar confronteer je ook wanneer dat nodig is voor jouw proces. Ik ben erg gevoelig, helder wetend en helder voelend, heb een groot empathisch vermogen, maar ben ook analytisch, zie de verbindingen tussen onderwerpen en ben een snelle denker. Ik heb drie grote passies; de ontwikkeling van mensen, dansen en paarden. Van de mensen en de paarden heb ik mijn werk gemaakt. Ik gebruik deze krachtige, maar gevoelige dieren graag in mijn werk om mensen inzicht te geven in hun emoties, gevoelens en het effect daarvan. Ik hou van leren en begrijp graag hoe processen werken. Naast mijn praktijkervaring volg ik ook regelmatig opleidingen en trainingen.

Ik vind het belangrijk om mensen te kunnen geven wat ze nodig hebben. Niet alleen vanuit het aardse hier en nu, maar ook vanuit een spiritueel weten en begrijpen op een hoger niveau.

Ervaring en opleiding

Ik studeerde communicatie waar mijn liefde voor het ontwikkelen van mensen ontstond. Mijn ervaring als trainer, coach en adviseur deed ik op bij een trainingsbureau en later als zelfstandig trainster in zowel de profit als non profit sector. Mijn ervaringen met verandermanagement is een continu proces geweest in zowel mijn tijd als zelfstandig adviseur als later in mijn functie als strategisch communicatieadviseur.

Om mijn kennis uit te breiden volgde ik veel verschillende studies waaronder de cursussen metacoaching, de vier assen van verandering uit de Neuro semantiek en inleiding in de psychologie, sociale psychologie aan de open universiteit. Naarmate ik mij verder ontwikkelde, kwam daar ook een andere manier van werken bij. Zingeving werd steeds belangrijker en ik studeerde verder in het lichaamsgericht werken, traumaverwerking, EMDR, verlieskunde en stervensbegeleiding. Zo kon ik mensen op een nog wezenlijker niveau begeleiden om te komen tot blijvende veranderingen.

Paarden zijn altijd een zeer professionele hobby geweest. Door mij te scholen in het gedrag van paarden en de wijze waarop paarden kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van mensen, kunnen deze bijzondere dieren bijzonder waardevol zijn bij het ontwikkelen van mensen individueel of in teams.

Wil je meer weten over mijn opleidingen, klik dan hier voor een uitgebreid overzicht van mijn opleidingen en specialisaties

Locatie

Ik ontvang mensen graag op mijn locatie in het landelijk gebied van Bruchterveld. Een locatie die volledige privacy en rust biedt waar zowel met als zonder paarden gewerkt kan worden. Voor teamtrainingen met paarden gedurende het natte seizoen, zijn er verschillende locaties waar ook binnen gewerkt kan worden.