Wees aanwezig in al je grootsheid en laat je licht stralen.

Deborah Smulders –
de Graaff

verbonden, spiritueel, to the point, invoelend, eerlijk, analytisch

Vanuit mijn liefde voor mensen en mijn oneindige interesse in de vraag; waarom zijn mensen zoals ze zijn, begeleid ik sinds 2002 mensen en organisaties in hun processen van zelfontwikkeling en help ik bij het vinden van antwoorden op vragen waar ze mee worstelen. Dit doe ik door mijn spirituele gaven en kijk op het leven te combineren met mijn analytisch vermogen en een no nonsens mentaliteit in het hier en nu.

Respect voor de diepgewortelde kracht van mensen
Ik geloof dat we allemaal iets te leren hebben hier op aarde. Door het zien van zo ontzettend veel mensen, met allemaal hun eigen worstelingen is bij mij een diep respect ontstaan voor de verschillende manieren waarop mensen omgaan met de situaties die ze meemaken. Respect voor een diep gewortelde kracht die in mensen zit. Het voelt voor mij als een voorrecht om mensen in verbinding te brengen met de die kracht in henzelf, waardoor ze met hun problemen leren omgaan en dichter bij hun levensdoelen komen. Het geeft mij een gevoel van intense voldoening om dit te mogen begeleiden.

Mijn kenmerken
Ik word gekenmerkt door mijn respectvolle maar eerlijke manier van werken. Ik ben nieuwsgierig, wil je graag leren kennen, maar confronteer je ook wanneer dat nodig is voor jouw proces. Ik ben erg gevoelig, helder wetend en helder voelend, heb een groot empathisch vermogen, maar ben ook analytisch, zie de verbindingen tussen onderwerpen en ben een snelle denker. Ik heb drie grote passies; de ontwikkeling van mensen, dansen en paarden. Van de mensen heb ik mijn werk gemaakt waarbij ik de paarden inzet daar waar dit een meerwaarde is. Ik gebruik deze krachtige, maar gevoelige dieren graag in mijn werk om mensen inzicht te geven in hun emoties, gevoelens en het effect daarvan. Ik hou van leren en begrijp graag hoe processen werken. Naast mijn praktijkervaring volg ik daarom ook regelmatig opleidingen en trainingen. Ga naar het overzicht van opleidingen & trainingen.

Ik vind het belangrijk om mensen te kunnen geven wat ze nodig hebben. Niet alleen vanuit het aardse hier en nu, maar ook vanuit een spiritueel weten en begrijpen op een hoger niveau waardoor het kan bijdragen aan een stuk zingeving.

Wil je weten hoe anderen mijn begeleiding ervaren, kijk dan bij de testemonials.

Leuke weetjes

  • Er is altijd pure chocola 92% binnen mijn handbereik.
  • Minstens 8 boeken liggen er naast mijn bed die ik tegelijkertijd aan het lezen ben.
  • Ik ben een echt ochtendmens.
  • We hebben vier paarden, twee katten, een hond en twee konijnen.
  • Ik kan enorm genieten van kleine dingen.
  • Ik ben een waanzinnige idealist en zie overal het positieve van.
  • Ergens in de komende jaren ga ik de tocht van Santiago lopen.

Mijn levensmotto: volg je hart en doe wat je gelukkig maakt en maak op deze manier de wereld een stukje mooier!

Just me

Mag ik een beschermer zijn voor wie weerloos is,
een gids voor wie op reis is,
en een boot, een brug, een veer
voor wie de andere oever wil bereiken.