Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Spelen emoties een rol bij veranderingen binnen organisaties.

Spelen emoties een rol bij veranderingen binnen organisaties.

Wat denkt u, ja of nee. De meeste van ons zullen ja zeggen, omdat veranderingen gepaard gaan met emoties. Maar dan stel ik u graag een volgende vraag. Hoe vaak wordt er in uw organisatie rekening gehouden met die emoties wanneer er veranderingen worden doorgevoerd? Bijvoorbeeld bewust beleid op gemaakt over hoe om te gaan met die emoties? Dat komt al aanzienlijk minder vaak voor. Wat een gemiste kans is. Want het zijn juist onder andere emoties die een groot struikelblok kunnen vormen bij het wel of niet effectief doorvoeren van veranderingen. Er valt een hele discussie te voeren over de mate waarin we aandacht kunnen besteden aan emoties bij veranderingen. Ik nodig u daarvoor van harte uit om te reageren via de blog. Nu wil ik u alvast een paar tips meegeven die u kunt gebruiken wanneer u zelf een verandering gaat begeleiden.

1. Erken dat het om een verandering gaat. Hoe klein ook, u heeft hier te maken met emoties van andere mensen die van invloed zijn op het proces.
2. Zorg er voor dat emoties ruimte krijgen bij het maken van beleid waar het gaat om verandermanagement.
3. Creëer een open en veilige cultuur waar medewerkers hun emoties openlijk kunnen bespreken.
4. Blijf niet hangen in emoties, maar stuur ook op zelfverantwoordelijkheid en het gedrag waar emoties toe kunnen leiden.

Heeft u tips, of wilt u uw ervaringen delen over emoties bij veranderingen, reageert u dan op deze blog.

 • Healing for horses and Pets Margrit Coates

  In september 2020 komt Margrit Coates speciaal weer naar Nederland om een driedaagse workshop te geven over het helen van en communiceren met paarden. Tevens geeft ze een eendaagse workshop …Lees verder »
 • Oefenen met grenzen voor leidinggevenden

  Een somatisch besef van grenzen Een leidinggevende heeft op twee manieren te maken met grenzen. Het aangeven van eigen grenzen, dat onder druk van tijd en organisatiedoelen niet altijd makkelijk …Lees verder »
 • Boosheid in teams

  Boosheid is een van de basisemoties van de mens en ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand over je grens is gegaan, wanneer je het gevoel hebt dat iets niet loopt zoals je …Lees verder »
 • Provocatief coachen met paarden

  Het provocatief coachen kan ingezet worden wanneer mensen zichzelf saboteren, dwarszitten en geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen situatie of probleem. Het is een methode die de mensen bewust verwart …Lees verder »
 • Teamcoaching; Doelen en vormen

  Wat is het eigenlijk en met welk doel coachen we teams? Wanneer we het hebben over het coachen van teams dan hebben we het niet over het gezellige teamuitje met …Lees verder »

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu