“De dood laat een gebroken hart achter dat niemand kan helen.
Liefde laat herinneringen achter die niemand kan stelen”

Podcast

Bezield rouwen

Bezield Rouwen
De podcast waarin alles wordt besproken over rouw en verlies!

Rouwen, misschien wel één van de pijnlijkste ervaringen in je leven. En of we nu willen of niet, we krijgen er allemaal mee te maken. In deze podcast hoor je hoe anderen omgegaan met hun verlies, krijg je informatie over rouw en verlies en bespreken we alles wat we niet hardop willen zeggen. Alles met als doel om verlies te accepteren als onderdeel van het leven, zodat we leren rouwen vanuit overgave, de moed en de kracht in onszelf.

S01 / E04 – 21 mei 2024
Spiritualiteit tijdens het rouwen

Vaak komt het voor dat na het overlijden van iemand waar je een goede band mee had, je ervaringen krijgt die je niet rationeel kunt verklaren en waarvan je weet dat zie iets te maken hebben met de persoon die jij moet missen. Waarom krijgen we deze ervaringen en wat kunnen we er mee? Wat is eigenlijk spiritualiteit en bestaat er echt zoiets als contact met overleden mensen? In deze podcastaflevering gaan we in op deze vragen.

In de podcast noem ik twee boeken voor wie zich verder wil verdiepen in de spirituele wereld:
1. Tekens zijn overal van Laura Lynne Jackson
2. Onafgemaakte zaken van James van Praagh.

S01 / E05 – 21 mei 2024
Meditatie je weg vinden

Eén van de manieren om je zelfverzekerd te voelen in je leven is door te weten welke kant je op gaat. Wanneer je met verlies te maken krijgt, kan je leven volledig op de kop staan en kun je alle duidelijkheid of vertrouwen over de weg die je te gaan hebt, kwijt zijn. Jij bent echter de enige die moet besluiten wat jij nodig hebt en wat jouw weg is, ongeacht wat anderen daar van vinden.

Deze meditatie kan je misschien op weg helpen om voor jezelf helder te krijgen hoe de weg er uit ziet die jij te gaan hebt

S01 / E03 – 16 mei 2024
Laura over haar overleden broer Renzo

Je bent net 16, zit midden in je examens als je vader je wakker komt maken en je vertelt dat je broer er niet meer is. Dat hij zelf zijn leven beëindigd heeft op zijn 18e verjaardag. Hoe ga je daar mee om? In deze podcast kijkt Laura terug op haar ervaringen als 16 jarige en hoe haar leven in één klap volledig anders was.

De muziek die je hoort voordat het interview begint is een eerbetoon aan Renzo die gek was op de serie the X-files.

S01 / E02 – 15 mei 2024
Rouwarbeid en rouwtaken

Wat kun je verwachten als je te maken krijgt met het verlies van iemand die je dierbaar is? Wat is rouw eigenlijk? Is het missen van iemand en het verdriet dat je voelt niet genoeg? Het leren omgaan met het verlies van iemand in je leven, gaat niet vanzelf. Hoewel iedereen het op zijn eigen manier doet, in zijn eigen tempo en volgorde, zijn er wel een aantal rouwtaken waar we allemaal mee te maken krijgen. Daar gaat deze podcast over.

S01 / E01 – 14 mei 2024
Even voorstellen
Wie is Deborah Smulders en wat heeft zij met rouw&verlies?

Wanneer je iemand moet missen…

De pijn van een verlies kan zo intens zijn dat je de pijn wordt op dat moment.

De meeste mensen zijn in staat om op een gezonde manier met een verlies om te gaan. Iedereen doet dit op zijn eigen manier en er zijn geen voor wat goed is of hoe lang dit mag duren. Echter is het omgaan met de hoeveelheid emoties of de intensiteit van emoties, niet makkelijk. Het kan fijn zijn om je te laten begeleiden in dit proces om te leren hoe je hier mee om kan gaan.

Wanneer is begeleiding zinvol?

 • Wanneer je zelf de behoefte voelt om samen met iemand naar jouw emoties en pijn te kijken en de wijze waarop je daar nu mee omgaat.
 • Wanneer de pijn en de emoties er voor zorgen dat je na de eerste periode (ongeveer 3 maanden), niet goed in staat bent je normale leven weer op te pakken. Wanneer dagelijkse bezigheden een opgave worden.
 • Als je merkt dat je lichamelijke klachten krijgt; bijv. slechter gaan slapen, veel hoofdpijn, blijvend vermoeid.
 • Wanneer je de behoefte voelt om door middel van rituelen een betekenis te geven aan jouw verlies.
 • Als je overmatig bezorgd wordt of angstig begint te worden over wat er kan gebeuren met jouw dierbaren.

“Het duurt nu al zo lang, gaat dit dan nooit over?”

Wanneer je direct contact op kan nemen!

Ook kan er sprake zijn van gecompliceerde rouw. Dan zijn er invloeden die een gezond rouwproces lastig maken. Bij deze invloeden mag je direct contact opnemen. Denk hierbij aan:

 • Meerdere verliezen in één keer of binnen een korte periode.
 • Het verlies zelf kan een traumatische gebeurtenis zijn.
 • Wanneer er gecompliceerde relaties waren of wanneer het een verborgen relatie was.
 • Wanneer je geen afscheid hebt kunnen nemen.
 • Als dit verlies een oud, onverwerkt verlies oprakelt.
 • Wanneer je emoties voelt die het rouwen in de weg staan of tegenstrijdig zijn. (Schuldig, opgelucht, blij)

Geïnspireerd worden

Nieuwsbrief

Ontvang de nieuwsbrief met de nieuwste artikelen en podcasts in je mailbox.

Artikelen & Podcasts

Meditatie je weg vinden

Meditatie je weg vinden Wil je de ingesproken versie van deze meditatie luisteren ga dan naar de podcast hieronder en selecteer de meditatie je weg vinden. Eén van de manieren om je zelfverzekerd te [...]