Waar je ook gaat, ga met je hele hart.
Confucius

Spiritualiteit tijdens het rouwen ervaren

Groei van de mens en de ziel

Wanneer je geconfronteerd wordt met het verlies van iemand die je dierbaar is, komt het regelmatig voor dat er een proces van spirituele ontwikkeling op gang komt. Het kan zijn dat je jouw dierbare voelt of dat je ineens een soort signalen krijgt. Je lamp knippert ineens terwijl jullie het over hem hebben. Of een nummer met een hele specifieke tekst die antwoord geeft op jouw vraag, is op de radio. De persoon die je moet missen kan ineens levensecht in je dromen verschijnen, een vlinder gaat op je hand zitten. Een roodborstje kijkt je recht in de ogen en ga zo maar door. Dit roept vaak vragen op, want het valt op, je “weet” dat het iets betekent, maar jouw sceptische mind (of die van anderen) doet het af als toeval.

Jouw dierbare die je laat weten dat hij er nog is
Voor mij zijn dit soort signalen geen toeval. De spirituele wereld doet er veel aan om de mensen die achterblijven te laten weten hoe het met ze gaat en vooral dat ze er nog zijn. Afhankelijk of de boodschap binnenkomt, zullen zij verschillende dingen uitproberen om aandacht te trekken.

Voor mij is het geen vraag of mensen er na dit leven nog zijn. Te vaak krijg ik informatie over mensen die ik niet kan weten. Als kind was ik al bijzonder intuïtief, maar als volwassene heeft dit meer en meer ruimte gekregen en heeft het kunnen ontwikkelen tot zijn natuurlijke gave. De spirituele wereld heeft hard gewerkt om mijn sceptische, analytische mind te overdonderen met alle ervaringen die ik niet meer kon verklaren. Tot ik wel moest accepteren, wat ik diep van binnen allang wist. Ik voel mij dan ook altijd erg dankbaar als mensen in de spirituele wereld tijdens sessies laten weten dat ze er zijn en mee beginnen te praten. De boodschappen die ik dan door mag geven, zijn vaak precies wat de rouwende nodig heeft.

Zingeving en spiritualiteit
Het ervaren dat het leven een andere vorm krijgt na dit leven, zorgt ook voor veel vragen die bijdragen aan een stuk zingeving en opnieuw nadenken over hoe je in het leven staat. Deze vragen uitspreken, kennis en ervaringen opdoen en leren, is een bijzonder waardevol proces.

Zingeving helpt je betekenis te geven aan het overlijden waarbij je groeit als persoon én jouw zielsverbondenheid steeds sterker wordt. De essentie van wat voor mij spirituele ontwikkeling is.

Werkwijze
Bij het rouwproces wordt er altijd gekeken naar wat jij nodig hebt vanuit een gedegen kennis uit een uitgebreide verliesopleiding en vele jaren ervaring.  Vaak weet de spirituele wereld aardig goed te timen wanneer ze zich kenbaar kunnen maken. In dit geval gaat het ‘reguliere rouwproces” samen met het spirituele proces.

Contact opnemen
Heb jij het gevoel dat deze manier van werken jou kan helpen, voel je dan welkom om contact op te nemen. Je mag mij bellen op 0642218578, mailen naar info@beandbecome.nl of via het contactformulier. Ik zie er in ieder geval er naar uit jou persoonlijk te mogen spreken.

Praktische informatie

Datum

In gezamenlijk overleg

Tijden

Maandag, dinsdag en donderdag om 9.30, 11.00 of 14.00 uur

Locatie

Bruchterveld

Kosten

Rouw is een persoonlijk proces waarbij een voorstel op maat gemaakt wordt met de daarbij behorende kosten.