Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Rouwverwerking

Rouwen is voor velen een pijnlijk proces. En hoewel er heel veel modellen zijn hoe een rouw proces er uit ziet is er geen boek dat kan beschrijven wat jij doormaakt en hoe je dat moet doen.

Rouwen is een proces van voelen, erkennen wat je nodig hebt en het er laten zijn.

Een rouwproces kan over verschillende onderwerpen gaan. In eerste plaats denken we aan dierbaren die we zijn verloren (zowel mens als dier). Maar rouwen kan ook gaan over een ouder die je nooit gehad hebt en ook niet meer gaat krijgen. Of over een baan die je verliest waarvan je gedacht had dit tot je pensioen te doen. Rouwen gaat ook over een verbroken relatie waardoor er geen kinderen meer gaan komen of het beeld van samen oud worden ineens weg is.

In principe rouwen mensen om alle situaties waarin er iets of iemand weg is en wat ook niet meer terug gaat komen. Er is geen keuze meer.

Het rouwproces is ontzettend belangrijk. Wanneer dit onvoldoende aandacht krijgt en niet verwerkt wordt, kan dit leiden tot depressie.

Paarden laten los zonder te vergeten. Ze weten hoe ze door moeten leven in het hier en nu, maar vergeten niet. Paarden zijn er voor je in het laten zijn van de pijn.

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

 • Healing for horses and Pets Margrit Coates

  Helaas zijn wij genoodzaakt geweest te besluiten de drie dagen training van Margrit Coates alsnog te annuleren De EU is aan het stemmen over een standaardisatie waarbij de EU landen …Lees verder »
 • Oefenen met grenzen voor leidinggevenden

  Een somatisch besef van grenzen Een leidinggevende heeft op twee manieren te maken met grenzen. Het aangeven van eigen grenzen, dat onder druk van tijd en organisatiedoelen niet altijd makkelijk …Lees verder »
 • Boosheid in teams

  Boosheid is een van de basisemoties van de mens en ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand over je grens is gegaan, wanneer je het gevoel hebt dat iets niet loopt zoals je …Lees verder »
 • Provocatief coachen met paarden

  Het provocatief coachen kan ingezet worden wanneer mensen zichzelf saboteren, dwarszitten en geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen situatie of probleem. Het is een methode die de mensen bewust verwart …Lees verder »
 • Teamcoaching; Doelen en vormen

  Wat is het eigenlijk en met welk doel coachen we teams? Wanneer we het hebben over het coachen van teams dan hebben we het niet over het gezellige teamuitje met …Lees verder »

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu