Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Pubers en jong volwassenen

De pubertijd is een enorm belangrijke leeftijd waar het gaat om het vinden van een eigen identiteit. Dit is de fase waarin jongeren zich gaan losweken van hun opvoeders om te ontdekken wie ze zelf zijn. Dit is een proces dat heel soepel kan verlopen, maar dat ook voor veel verstoringen en onrust in het gezin kan zorgen of in de relatie tussen het kind en de ouders.

Juist omdat deze fase zo belangrijk is voor de ontwikkeling van de eigen identiteit – die ze een groot deel van hun leven met zich meedragen-  is het belang om dit proces te begeleiden erg groot. In deze periode kan er door onbegrip van beide zijden of een onjuiste communicatie, veel mis gaan in de relatie tussen ouder en kind. Dit is niet altijd zonder gevolgen op langere termijn. Om de relatie goed te houden, wordt er veel aandacht besteed aan de wijze waarop er wordt gecommuniceerd. Dit doen we zowel bij de ouder als bij het kind. (Geweldloze communicatie tussen ouder en kind)

Enkele sessies kunnen al voldoende zijn om de communicatie te herstellen, om de verwachtingen weer helder te krijgen, om het proces van puberen beter te leren begrijpen en te leren hoe je hier mee om kunt gaan.

Pubers ervaren het paard, die niets van hen wil, geen druk oplegt, als een bijzonder veilige omgeving om zich open te stellen en bespreekbaar te maken wat hen bezighoudt.Samen met het paard oefenen ze onder professionele begeleiding hoe het anders en effectiever kan. Het paard laat de puber direct zien wat wel en niet werkt. Dit zorgt voor het verbeteren van de inzichten en praktische vaardigheden. Maar ook het herkennen van de momenten waarop ze een keuze hebben in hun gedrag. Door de oefeningen met de paarden weten ze hoe ze het anders kunnen doen.

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

 • Healing for horses and Pets Margrit Coates

  Helaas zijn wij genoodzaakt geweest te besluiten de drie dagen training van Margrit Coates alsnog te annuleren De EU is aan het stemmen over een standaardisatie waarbij de EU landen …Lees verder »
 • Oefenen met grenzen voor leidinggevenden

  Een somatisch besef van grenzen Een leidinggevende heeft op twee manieren te maken met grenzen. Het aangeven van eigen grenzen, dat onder druk van tijd en organisatiedoelen niet altijd makkelijk …Lees verder »
 • Boosheid in teams

  Boosheid is een van de basisemoties van de mens en ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand over je grens is gegaan, wanneer je het gevoel hebt dat iets niet loopt zoals je …Lees verder »
 • Provocatief coachen met paarden

  Het provocatief coachen kan ingezet worden wanneer mensen zichzelf saboteren, dwarszitten en geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen situatie of probleem. Het is een methode die de mensen bewust verwart …Lees verder »
 • Teamcoaching; Doelen en vormen

  Wat is het eigenlijk en met welk doel coachen we teams? Wanneer we het hebben over het coachen van teams dan hebben we het niet over het gezellige teamuitje met …Lees verder »

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu