Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Kinderen

Kinderen leren nog veel meer dan volwassenen ervaringsgericht. Door te doen dus. Het werken met paarden helpt kinderen in hun proces van assertiever worden, zelfvertrouwen opbouwen of grenzen aangeven. Spelenderwijs, afgewisseld met gesprekstechnieken, leren kinderen bewust te worden van wat ze doen en welk effect dat heeft op anderen; in dit geval eerst het paard.

Het coachen met paarden wordt ingezet bij:

kinderen die gepest worden,
Kinderen die een te laag zelfvertrouwen hebben,
kinderen die erg gevoelig zijn en hier niet goed mee om kunnen gaan
kinderen die hoog begaafd zijn, maar sociaal emotioneel moeite hebben met aansluiting vinden.
Kinderen die opgroeien in een gezin waar veel problemen zijn.

Met kinderen wordt zowel preventief gewerkt (ouders of leerkrachten die problemen verwachten op basis van de genoemde onderwerpen en dit niet willen laten escaleren), als met kinderen die echt problemen ondervinden op school of in het gezin.

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

 • Healing for horses and Pets Margrit Coates

  Helaas zijn wij genoodzaakt geweest te besluiten de drie dagen training van Margrit Coates alsnog te annuleren De EU is aan het stemmen over een standaardisatie waarbij de EU landen …Lees verder »
 • Oefenen met grenzen voor leidinggevenden

  Een somatisch besef van grenzen Een leidinggevende heeft op twee manieren te maken met grenzen. Het aangeven van eigen grenzen, dat onder druk van tijd en organisatiedoelen niet altijd makkelijk …Lees verder »
 • Boosheid in teams

  Boosheid is een van de basisemoties van de mens en ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand over je grens is gegaan, wanneer je het gevoel hebt dat iets niet loopt zoals je …Lees verder »
 • Provocatief coachen met paarden

  Het provocatief coachen kan ingezet worden wanneer mensen zichzelf saboteren, dwarszitten en geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen situatie of probleem. Het is een methode die de mensen bewust verwart …Lees verder »
 • Teamcoaching; Doelen en vormen

  Wat is het eigenlijk en met welk doel coachen we teams? Wanneer we het hebben over het coachen van teams dan hebben we het niet over het gezellige teamuitje met …Lees verder »

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu