Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Burn out

Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Burn out betekent letterlijk dat je je opgebrand voelt.

Vaak ontstaat dit door meerdere stressvolle situaties die elkaar opvolgen waarbij er geen tijd is om tussendoor te herstellen. Wij zien ook vaak dat burn out voorkomt bij mensen die al langere tijd in een omgeving functioneren die niet past bij wie iemand is. Dat kan zowel privé als op je werk voorkomen. Er ontstaat dan een situatie waarin je een soort van rol speelt. Je doet je best om te voldoen aan verwachtingen van jezelf en anderen, maar dat kost steeds meer moeite. Dit levert onbewust enorm veel stress op. Ergens denk je dat je die persoon bent, maar eigenlijk heb je een rol aangenomen die je erg goed kunt spelen. Wanneer je dit langere tijd doet, dan kost dat enorm veel energie. Zo veel energie dat je lichamelijke en emotionele klachten kunt krijgen.

Belangrijk is dat je leert wie jij bent en wat jouw behoeften zijn. Waar jij energie van krijgt, waar niet van, waar jouw grenzen liggen, hoe je die kunt voelen en kunt aangeven.

Paarden kunnen je heel goed helpen bij dit proces van jezelf leren kennen en het aangeven van grenzen. Paarden doen zich niet anders voor dan ze zijn en geven heel duidelijk hun grenzen aan. Komen jouw gevoel en gedrag niet overeen met elkaar, dan laat het paard dit in zijn gedrag aan zien. Breng je dat weer op één lijn, dan laat hij daar direct een reactie op zien.Heel eerlijk en daardoor heel leerzaam.

Naast het gebruiken van paarden werkt de coach die jou begeleidt met de P.R.I., Transactionele analyse en 4 assen van verandering. Methodes die helpen om inzichtelijk te maken waar de kern van het probleem ligt en van daaruit te werken aan een oplossing die blijvend is.