Soms moet je veranderen om jezelf te blijven.

Burn-out

Soms moet je veranderen om jezelf te blijven

Iedere ochtend moe opstaan, alles lijkt te veel, hoofdpijn, spierpijn of andere vage lichamelijk klachten. Snel geïrriteerd, huilbuien die uit het niets komen, niet meer kunnen concentreren. Het liefst ga je slapen en word je weer wakker als alles normaal is.

Als je dit herkent, dan is de kans aanwezig dat je te maken hebt met een burn-out; een algehele uitputting. Als dit nog niet is vastgesteld, ga dan in gesprek met je huisarts.

Het leerproces
Er is een reden dat jij in deze vermoeidheid terecht bent gekomen. En dat ligt helaas niet alleen aan je je baas, de hoeveelheid werk of je gezin. Dat ligt ook aan de manier waarop jij met de elementen uit je leven bent omgegaan. En hier begint de eerste stap op weg naar jouw herstel. Verantwoordelijkheid nemen voor jouw aandeel in het proces. Als je daarmee start, begin je aan een ontzettend mooi leerproces. Niet per se een makkelijke, maar wel één die jou leert wie je bent, wat je eigenlijk nodig hebt en hoe je dit doet in je leven. Je hebt letterlijk erg hard gewerkt om in deze burn-out te komen. Hoe mooi zou het zijn als je dit harde werken gaat inzetten voor jezelf? Om weer vol energie en als jezelf in jouw leven te staan…

Burn-out als kans
Hoewel dit nu moeilijk te bedenken is, omdat dit ongelooflijk vermoeiend aanvoelt, is een burn-out een waanzinnige kans. De kans om jezelf te leren kennen en het leven te gaan leiden dat bij jou past. Een leven waarin jij vol energie de dingen doet waar je blij van wordt en uitdagingen het hoofd kan bieden.

Deborah kan met behulp van haar paarden en met slechts een paar vragen tot de onbewuste kern van het probleem komen. Heel confronterend, concreet en zeker niet zweverig. Ik heb tijdens mijn Burn-out begeleiding ontdekt dat ik mij niet hoef aan te passen, maar dat ik door dicht bij mij zelf te blijven, juist anderen uitnodig dat ook te doen. Het traject heeft mijn bewustzijn van de waarden die mij drijven verruimt. Het herkennen van bepaalde patronen is nu herleidbaar waardoor mijn ratio en gevoel weer in balans zijn en daarmee de belangrijkste verbinding; die met mijzelf!
Ik ben je erg dankbaar!
Astrid Brinkman, Gemeente Emmen EZ

Werkwijze
Begeleiding van een burn-out doen we tot je weer fijn in je leven en of werk staat. Gemiddeld duurt de begeleiding een jaar, waarbij de intensiteit per persoon verschillend is en naar het einde wordt afgebouwd. De begeleiding start altijd bij een intakegesprek waarbij we precies in kaart brengen waar je in jouw burn-out tegen aanloopt en wat je zou willen bereiken. Op basis daarvan maak ik een voorstel met daarin aangegeven wat ik denk dat er nodig is om jou te begeleiden naar een fitte, krachtige jij. Wanneer van toepassing, is er is altijd goed overleg met de werkgever, zodat er ook goede afspraken gemaakt kunnen worden over het hervatten van je werk. Alles gaat daarbij in overleg, waarbij jij en jouw proces centraal staan.

Contact opnemen

Als je de signalen van een burn-out bij jezelf herkent of als er is vastgesteld dat je een burn-out hebt, neem dan zo snel mogelijk contact op. Hoe eerder we aan de slag kunnen met jouw proces, hoe sneller je er weer uit bent.  Je mag mij bellen op 0642218578, mailen naar info@beandbecome.nl of via het contactformulier. Ik zie er in ieder geval er naar uit jou persoonlijk te mogen spreken.

Praktische informatie

Datum

In gezamenlijk overleg

Tijden

Maandag, dinsdag en donderdag om 9.30, 11.00 of 14.00 uur

Locatie

Bruchterveld

Kosten

Er wordt altijd een voorstel op maat gemaakt met de daarbij behorende kosten.