Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Burn out

Burn out betekent letterlijk dat je je opgebrand voelt.

Vaak ontstaat dit door meerdere stressvolle situaties die elkaar opvolgen waarbij er geen tijd is om tussendoor te herstellen. Wij zien ook vaak dat burn out voorkomt bij mensen die al langere tijd in een omgeving functioneren die niet past bij wie iemand is. Dat kan zowel privé als op je werk voorkomen. Er ontstaat dan een situatie waarin je een soort van rol speelt. Je doet je best om te voldoen aan verwachtingen van jezelf en anderen, maar dat kost steeds meer moeite. Dit levert onbewust enorm veel stress op. Ergens denk je dat je die persoon bent, maar eigenlijk heb je een rol aangenomen die je erg goed kunt spelen. Wanneer je dit langere tijd doet, dan kost dat enorm veel energie. Zo veel energie dat je lichamelijke en emotionele klachten kunt krijgen.

Belangrijk is dat je leert wie jij bent en wat jouw behoeften zijn. Waar jij energie van krijgt, waar niet van, waar jouw grenzen liggen, hoe je die kunt voelen en kunt aangeven.

Paarden kunnen je heel goed helpen bij dit proces van jezelf leren kennen en het aangeven van grenzen. Paarden doen zich niet anders voor dan ze zijn en geven heel duidelijk hun grenzen aan. Komen jouw gevoel en gedrag niet overeen met elkaar, dan laat het paard dit in zijn gedrag aan zien. Breng je dat weer op één lijn, dan laat hij daar direct een reactie op zien.Heel eerlijk en daardoor heel leerzaam.

Naast het gebruiken van paarden werkt de coach die jou begeleidt met de P.R.I., Transactionele analyse en 4 assen van verandering. Methodes die helpen om inzichtelijk te maken waar de kern van het probleem ligt en van daaruit te werken aan een oplossing die blijvend is.

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

 • Healing for horses and Pets Margrit Coates

  Helaas zijn wij genoodzaakt geweest te besluiten de drie dagen training van Margrit Coates alsnog te annuleren De EU is aan het stemmen over een standaardisatie waarbij de EU landen …Lees verder »
 • Oefenen met grenzen voor leidinggevenden

  Een somatisch besef van grenzen Een leidinggevende heeft op twee manieren te maken met grenzen. Het aangeven van eigen grenzen, dat onder druk van tijd en organisatiedoelen niet altijd makkelijk …Lees verder »
 • Boosheid in teams

  Boosheid is een van de basisemoties van de mens en ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand over je grens is gegaan, wanneer je het gevoel hebt dat iets niet loopt zoals je …Lees verder »
 • Provocatief coachen met paarden

  Het provocatief coachen kan ingezet worden wanneer mensen zichzelf saboteren, dwarszitten en geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen situatie of probleem. Het is een methode die de mensen bewust verwart …Lees verder »
 • Teamcoaching; Doelen en vormen

  Wat is het eigenlijk en met welk doel coachen we teams? Wanneer we het hebben over het coachen van teams dan hebben we het niet over het gezellige teamuitje met …Lees verder »

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu