Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Wat bezielt jou?

Wat bezielt jou?

Vaak als iemand deze vraag aan jou stelt, is dat niet zo heel positief bedoelt. Toch is bezieling een fantastisch woord. Bezieling of anders gezegd; bevlogenheid, enthousiasme, jouw inspiratie of noem het toewijding. Iets essentieels, wat er voor zorgt dat iemand gemotiveerd blijft en mooie resultaten behaalt.

Tijdens onze trainingen merk ik dat veel mensen het lastig vinden om te benoemen wat hen bezielt of drijft. Toch ken ik wel een aantal , dat heel goed weet wat hen drijf en wat er voor zorgt dat ze iedere dag weer vol enthousiasme en inspiratie aan de slag gaan. Die voorbeelden wil ik je graag geven. Ik hoop jou hiermee te inspireren of misschien geeft het inzicht in wat jou drijft.

Ik zou je ook heel graag willen vragen met ons te delen wat jouw bezieling is, wat jou drijft. Samen kunnen we dan weer vele anderen inspireren!

Maar eerst wat voorbeelden.

Cindy, een vrouw die zich vol overgave wijdt aan het opvangen en verzorgen van katten. Katten die verwaarloosd worden, katten die een nieuw baasje zoeken of katten die tijdelijk een onderkomen nodig hebben terwijl hun baasjes op vakantie gaan. Het is werkelijk inspirerend om te zien met hoeveel liefde en toewijding zij deze dieren verzorgt. De puurheid en echtheid in het doen en laten van de katten is wat haar drijft en inspireert.

Zelf word ik enorm gedreven door mijn honger naar het leren van nieuwe dingen. Vraag me niet waarom, maar ik vind het heerlijk om steeds weer nieuwe informatie te horen en toe te passen. Dat was voor mij een belangrijke bewustwording, want ik weet nu dat ik dat nodig heb om gedreven en gemotiveerd te blijven.

Het afgelopen jaar heb ik ook het voorrecht gehad om kennis te mogen maken met Nysandeh Neta. Zijn gedrevenheid, zijn bevlogenheid om mensen succesvol te maken is zo duidelijk zichtbaar, dat het vele mensen inspireert.

Wil jij ook een bijdrage leveren aan de inspiratie van anderen, reageer dan op dit bericht en laat weten wat jou bezielt.

 • Healing for horses and Pets Margrit Coates

  In september 2020 komt Margrit Coates speciaal weer naar Nederland om een driedaagse workshop te geven over het helen van en communiceren met paarden. Tevens geeft ze een eendaagse workshop …Lees verder »
 • Oefenen met grenzen voor leidinggevenden

  Een somatisch besef van grenzen Een leidinggevende heeft op twee manieren te maken met grenzen. Het aangeven van eigen grenzen, dat onder druk van tijd en organisatiedoelen niet altijd makkelijk …Lees verder »
 • Boosheid in teams

  Boosheid is een van de basisemoties van de mens en ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand over je grens is gegaan, wanneer je het gevoel hebt dat iets niet loopt zoals je …Lees verder »
 • Provocatief coachen met paarden

  Het provocatief coachen kan ingezet worden wanneer mensen zichzelf saboteren, dwarszitten en geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen situatie of probleem. Het is een methode die de mensen bewust verwart …Lees verder »
 • Teamcoaching; Doelen en vormen

  Wat is het eigenlijk en met welk doel coachen we teams? Wanneer we het hebben over het coachen van teams dan hebben we het niet over het gezellige teamuitje met …Lees verder »

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu