Meditatie je weg vinden

Wil je de ingesproken versie van deze meditatie luisteren ga dan naar de podcast hieronder en selecteer de meditatie je weg vinden.

Eén van de manieren om je zelfverzekerd te voelen in je leven is door te weten welke kant je op gaat. Als we ons leven leiden zonder doelen of interesses, lopen we doelloos rond. We volgen dan vaak het pad van een ander in plaats van dat van onszelf. Weet dat je hier bent om je eigen weg te bewandelen, ongeacht wat anderen daar van vinden. Je eigen weg bewandelen maakt voor jou een groot verschil in hoe jij je leven ervaart.

In deze meditatie ga je op onderzoek naar jouw weg.

Zoek een rustige plek om te zitten waar je niet gestoord wordt. Neem de tijd om je te ontspannen. Probeer daarbij niet te oordelen over wat er wel of niet ontspannen is. Observeer alleen. Ga met je aandacht naar je ademhaling en word je daarvan bewust zonder er iets aan te veranderen. Neem hier even de tijd voor.

Probeer nu bij iedere ademhaling dieper in je lijf te zakken. Voel hoe je meer bewust wordt van je lichaam, hoe je lichaam misschien wel iets zwaarder begint aan te voelen en ontspan dan al je spieren voor zover dat kan.

Stel je voor dat je op een weg staat midden in een groot bos. Om je heen staan indrukwekkende grote bomen en je ruikt de geur van de velden, de bloemen en de bomen om je heen. Buiten het bos kun je de ruis horen van verkeer. En af en toe hoor je mensen.

Je begint te lopen op de weg waar je op staat en je geniet van de omgeving. Terwijl je de weg verder vervolgt loop je tegen een y splitsing aan. Terwijl je naar beide wegen kijkt die je kunt volgen, vraag je je af hoe deze wegen er gaan zien. De ene weg is een weg dat gerepareerd moet worden. Het zit vol gaten, kuilen en bobbels. Je ziet allerlei kenmerken die bij deze weg horen.  De andere weg ziet er veel beter uit maar heeft veel bochten, gaat omhoog en weer omlaag. Ook deze weg heeft zijn eigen kenmerken. Neem maar even de tijd om beide wegen goed te bekijken.

Je kunt zien dat ze in de verte weer bij elkaar komen. Welke weg is de juiste weg voor jou?

Vraag je hogere zelf hierbij om hulp. Vraag; help mij de juiste beslissing te maken. Direct voel je wat het juiste antwoord is voor jou. Je kijkt opnieuw naar beide wegen en in de stilte van je hart kies je de weg die goed voor jou is.

Je voelt je blij en tevreden met je beslissing en je voelt je behoorlijk zelfverzekerd over de weg die je gaat afleggen. Het maakt niet uit dat er bochten of kuilen inzitten, het is de weg die jou naar huis brengt. Je bent op jouw weg en je voelt dat deze weg jou naar jouw bestemming brengt. Je hebt duidelijkheid nu.

En als er in de toekomst twijfels komen, denk dan weer terug aan deze splitsing van wegen. Herinner je welke keuze je hebt gemaakt. Je hebt de juiste keuze gemaakt en dat voel je in iedere cel van je lichaam.

Word je nu weer rustig bewust van je ademhaling, de stoel waar je op zit, de geluiden om je heen. En als je er aan toe bent open je op je eigen moment je ogen en vervolg je jouw weg.