Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Hoe houdt je oog voor burn-out als mensen langdurig thuis werken?

Nu het merendeel van de medewerkers thuis werkt, is het best lastig om de signalen van burn-out klachten te ontdekken. Waar je eerder bij het koffiezetapparaat zag dat iemand niet lekker in zijn vel zat of iemand even kwam binnen wippen voor een praatje, zit iedereen nu thuis achter een beeldscherm. Weinig tot geen spontane gesprekjes en het interpreteren van de non-verbale signalen via een scherm laat te wensen over.

Werkende vrouwen in coronatijd

Eerder bleek al uit onderzoek dat meer dan 60% van de vrouwen die waren uitgevallen door burn-out, het bespreken van hun klachten als een taboe ervaren. Hierdoor werken veel van deze vrouwen door tot ze echt niet meer kunnen en duurt het herstel daardoor lang.

Nu vrouwen thuis werken door Corona en geconfronteerd worden met een fysieke combinatie van werk en zorgtaken, is de kans op  werkstress en verzuim nog groter. Het thuis werken zorgt voor een vervaging van grenzen tussen werk en privé, wat stress met zich meebrengt.

Ga in gesprek

Verzuim kost werkgevers jaarlijks zo’n 2,8 miljard euro en wordt grotendeels veroorzaak door werkstress. Nieuwe onderzoeken gaan uitwijzen wat de invloed van het thuiswerken op deze kostenpost is. Om dit voor jullie bedrijf voor te zijn is mijn advies is om juist nu regelmatiger gesprekken in te plannen met medewerkers. Ook als de medewerker daar zelf geen aanleiding toe geeft, is het verstandig om in gesprek te gaan. Waar dat op een verantwoorde wijze kan, is het goed om dit zo veel mogelijk fysiek te doen. Door bij mensen thuis op bezoek te gaan, ontstaat er een beter beeld van de thuissituatie en kunnen mogelijke risico’s op uitval beter geïnventariseerd worden en eerder hulp geboden worden.

Preventief tegen Burn-out

Voor mensen die gevoelig zijn voor stress en mogelijk burn out, is het mogelijk om een preventieve stress training te volgen. Ze leren dan hoe ze op praktische wijze hun stress kunnen verlagen. Hoe ze om kunnen gaan met werk en privé, maar ook welke overtuigingen ervoor zorgen dat ze stress opbouwen en gevoelig zijn voor een mogelijke burn out.  Voor meer informatie neem rechtstreeks contact op door te bellen naar 0642218578 of mail naar info@beandbecome.nl

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu