Iedereen is van nature gemotiveerd, de vraag is alleen waarvoor.

Zingeving op het werk

Voldoening | Er toe doen | Werkgeluk

Steeds vaker wordt de waarde en noodzaak ingezien van medewerkers die verbonden zijn met wie ze werkelijk zijn. Geen aangeleerd gedrag, geen masker of de schone schijn ophouden om maandelijks een salaris te kunnen innen, maar

medewerkers die verbonden zijn met hun werkelijke waarden en drijfveren vanuit een diep geloof en vertrouwen in wie ze zijn.  Juist deze mensen weten het verschil te maken in organisaties.

Er toe doen en voldoening maakt een verschil
Dit verschil komt voort uit voldoening. Wanneer medewerkers weten wie zij zijn, kunnen ze ook bewust kiezen voor het werk wat ze willen doen. Die keuze gaat dan niet alleen meer over het salaris of andere praktische overwegingen. Die keuze gaat ook over voldoening. Zij staan in hun kracht, zijn van binnenuit gemotiveerd en weten welke kwaliteiten ze in kunnen zetten om van hun werk een succes te maken. En ze kunnen antwoord geven op de vraag: Draag ik daadwerkelijk iets bij vanuit wie ik ben? Wanneer dat het geval is, wordt geluk, enthousiasme en een gevoel van er toe doen ervaren. Deze gevoelens zijn van wezenlijk belang wil een medewerker langdurig ergens werken en met succes zijn werk uitvoeren.

In hoeverre is jullie organisatie ingericht op mensen die voldoening en geluk willen ervaren op het werk?

Zingeving als team ervaren
Zingeving is niet alleen belangrijk voor mensen individueel, maar ook op teamniveau. Gezamenlijk de zin van het werk ervaren creëert een diepere verbondenheid. Wanneer ook waarden en normen gedeeld worden in het werk, ontstaat er een team dat werkt dat voldoening ervaart in de samenwerking. En niet alleen samenwerkt, omdat dit toevallig zou is. De zin en de waarde van een team ervaren is minstens zo belangrijk als de inhoud van het werk. Onderzoeken laten zien dat dat als mensen zich kunnen identificeren met een team en zich veilig voelen, teams creatiever zijn, makkelijker leren, efficiënter werken en langer verbonden blijven aan een organisatie.

Spiritualiteit en zingeving
Spiritualiteit is de innerlijke beleving die een mens met zijn mind waarneemt. Niet zweverig, maar hele concrete gevoelens, ervaringen en belevingen die direct van invloed zijn op gedrag van mensen. De wijze waarop iemand iets ervaart, wordt grotendeels  bepaald door onbewuste, aangeleerde overtuigingen en gedragspatronen. Bijdragen aan een gevoel van zingeving en voldoening, betekent dus ook investeren in het leren kennen van eigen gedrags- en denkpatronen.

Spiritualiteit is ook de bewustwording van innerlijke drijfveren en het verlangen naar voldoening. Het is juist dit verlangen dat zorgt voor de wil om te veranderen. Wanneer deze wil om te veranderen in beweging gezet wordt, dan ontstaan er concrete resultaten.

Werkwijze
Omdat ik geloof dat iedereen uiteindelijk op zoek is naar voldoening vanuit het gevoel dat je ergens aan bijdraagt en er toe doet, help ik zowel mensen individueel als teams door te begeleiden en te werken vanuit intuïtie, gesprek, het werken met paarden, natuur, rituelen, lichaamsgericht werken (voelen) systemische opstellingen, werken met The Past Reality Integration of de Transactionele analyse.

Doen wat nodig is om mensen in beweging te brengen en te laten groeien naar hun werkelijke, krachtige zelf, zodat ze weten wie ze zijn, hoe ze kunnen bijdragen en voldoening en zingeving ervaren. Iedereen heeft het recht om gelukkig te zijn, ook op je werk!

Voor wie

  1. Voor HR-medewerkers, leidinggevenden en opleidingscoördinatoren die meer willen weten over het creëren van zingeving en voldoening op het werk.
  2. Voor medewerkers die op zoek zijn naar zingeving in hun werk. kijk ook voor meer informatie bij wie ben ik?

Aanmelden of meer informatie
Vind jij zingeving ook waardevol voor jullie organisatie, twijfel dan niet en neem contact op voor een kennismakingsgesprek. Bel of mail gerust naar tel. 0642218578, e-mail: info@beandbecome.nl

Praktische informatie

Datum

In gezamenlijk overleg

Tijden

Neem contact op om een afspraak te maken voor een moment dat bij jou het beste uitkomt.

Locatie

Op locatie of in Bruchterveld

Kosten

Afhankelijk van de behoeften en de te bereiken doelen, wordt een voorstel op maat gemaakt met daarin vooraf duidelijkheid over de kosten.