Je wordt een leider door je volgers.

Be a leader

Leiderschap vanuit authenticiteit

Leiderschap is een vaardigheid die je ontzettend goed met paarden kunt ontwikkelen. Paarden in een kudde zijn afhankelijk van hun leiders en willen dan ook graag een leider. Net als de meeste mensen overigens. Wanneer een paard de kans krijgt, zal hij zich dan ook bij jou aansluiten als je een leider bent. Verlies je dit leiderschap, om wat voor reden dan ook, dan zal het paard de rollen omdraaien om de veiligheid voor zichzelf en jou te kunnen waarborgen.

Wat is leiderschap
Over deze vraag zijn vele boeken geschreven. En nog steeds is er niet één antwoord. Vanuit mijn ervaringen met leiderschap en paarden wordt het effect van leiderschap vooral bepaald door de vraag of je jezelf bent of niet. Hoe meer je je hoofd, je hart en je gevoel op één lijn hebt, hoe veiliger en authentieker je voor anderen bent.

Leiderschap wordt ook bepaald door of je je kwaliteit inzet ten behoeve van leiderschap. Het heeft geen zin om je anders voor te doen dan dat je bent. Een paard prikt daar direct doorheen, maar de meeste mensen reageren hier ook niet al te goed op. Het is confronterend, dat zeker. Maar een paard is eerlijk en zuiver. Hij heeft niet de intentie jou het moeilijk te maken en dat maakt het prettig en bijzonder waardevol. Weten welke kwaliteiten jij in kunt zetten om een sterk leider te zijn vanuit de authentieke persoon die je bent, maakt jou een sterk leider.

Waarom met paarden
Paarden leven in het hier en nu en reageren direct op wat ze in hun omgeving waarnemen. Dat betekent dat wat 5 minuten geleden was, er nu niet meer is. Wanneer je als mens dus je gedrag aanpast, zul je direct een andere reactie bij het paard zien. Dit in tegenstelling tot mensen die vaak wantrouwend zijn en wat langer bewijs willen zien. Een paard heeft niet het menselijke ego en reageert dus heel zuiver en puur op wat hij in het moment waarneemt. Direct zichtbaar resultaat dus als je in staat bent je eigen gedrag, gevoel en overtuigingen aan te passen. En daarmee super leerzaam en effectief.

Lees de folder als je meer over het trainen met paarden wilt weten. Wat is coachen met paarden

Voor wie
Deze manier van leiderschapsontwikkeling is geschikt voor leidinggevenden, managers en directieleden. Maar ook voor zelfsturende teams waarvan op individueel niveau van medewerkers wordt verwacht dat ze initiatieven en besluiten nemen.

Een spannende ervaring met paard. Een leuke manier om iets over mijzelf te leren omdat er direct feed back is op je (onbewuste) gedrag. Zowel als het resultaat juist wel of niet effectief is. Ook leerzaam om naar anderen te kijken. Goede coaching, windt er geen doekjes om!
Marianne Ulf CCC manager SAP X test MNGT KLM

Werkwijze
Een training leiderschap kan zowel in individuele sessies als in teamverband gevolgd worden. Teams bestaan uit max 6 mensen, waarbij iedereen individueel met het paard mag werken, leren en ontdekken. Ook de mensen die observeren, krijgen opdrachten en leren zo mee van ieder ander in het team.

Aanmelden of meer informatie
Wil je meer informatie? Bel of mail gerust naar tel. 0642218578, e-mail: info@beandbecome.nl

Praktische informatie

Datum

In overleg

Tijden

Zowel de teamtraining als individuele sessies gaan in overleg.

Locatie

Bruchterveld

Kosten

Voor individuele ontwikkeltrajecten wordt een voorstel op maat gemaakt.