Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Teambuilding met paarden

Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Become a precious team member; teambuilding met paarden

Een goed functionerend en gemotiveerd team draagt bij aan betere bedrijfsresultaten. Er zijn verschillende factoren die in een team een rol spelen en die tijdenseen workshop met paarden centraal staan:

– De wijze waarop een team onderling met elkaar communiceert
– Zijn het individuen of is het een groep?
– Groepsrollen
– Vertrouwen in elkaar
– Sfeer/ gezelligheid
– De groepsdynamiek

Tijdens teambuilding met paarden worden paarden ingezet om de groep inzicht te geven in de eerder genoemde onderwerpen. Een paard is een kuddedier en is daarmee te vergelijken met de mens. Om te kunnen overleven is een paard afhankelijk van de kudde waarin hij leeft. Ieder paard heeft zijn eigen rol in de kudde en samenwerken om te overleven staat altijd centraal. Met zijn gedrag als reactie op de deelnemers, geeft een paard waardevolle inzichten in groepsrollen, leiderschap en teamwork.

Maatwerk

Een teamtraining is altijd maatwerk. Los van het gegeven dat paarden in het hier en nu reageren op wat er in het team speelt, wordt het programma samengesteld op basis van een intakegesprek. In dit gesprek gaan we al dieper in op wat er leeft en speelt in het team, wat ontwikkeldoelen zijn, het eventuele verschil tussen wat de organisatie verwacht en het team kan leveren of onderliggende wrijvingen in het team. Het is belangrijk deze van te voren helder te hebben, omdat deze er bij de paarden vrijwel altijd uitkomen. Het is dan goed om te weten wat jullie hier als organisatie mee willen.

Meer informatie

Voor meer persoonlijk advies of vragen, neem gerust contact op door te bellen naar 0642218578  of mail naar info@beandbecome.nl

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.