Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Communiceren met paard als spiegel

Become a clear communicator; communiceren

Er is maar weinig dat wij net zo veel doen als communiceren. Zelfs als we niets zeggen, kunnen we toch communiceren. Hoe kan het dan toch dat we ons het merendeel van de tijd niet bewust zijn van wat we communiceren of wat het effect is van onze communicatie? Het antwoord zit in praten. We praten veel, maar we zeggen nog veel meer. Hoewel de nadruk vaak op woorden ligt wordt slechts 10% van wat wij communiceren door de woorden bepaald. De rest van de boodschap wordt bepaald door non-verbale communicatie; lichaamstaal, gezichtsuitdrukkingen, gebaren, de energie die we uitstralen, etc. Hoewel we ons niet altijd bewust zijn van wat we uitstralen, wordt dit door anderen wel (onbewust) geïnterpreteerd. Met het daarbij behorende resultaat.

Tijdens de training communiceren, wordt iemand zich bewust van het effect van zijn communicatie. Paarden worden in deze training gebruikt als gever van feedback. Paarden zijn professionals in non-verbale communicatie. Hun reacties op de acties van deelnemers geven veel inzicht in de effectiviteit van communiceren.

-Training become a respected advisor (communiceren voor adviseurs)

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

 • Healing for horses and Pets Margrit Coates

  Helaas zijn wij genoodzaakt geweest te besluiten de drie dagen training van Margrit Coates alsnog te annuleren De EU is aan het stemmen over een standaardisatie waarbij de EU landen …Lees verder »
 • Oefenen met grenzen voor leidinggevenden

  Een somatisch besef van grenzen Een leidinggevende heeft op twee manieren te maken met grenzen. Het aangeven van eigen grenzen, dat onder druk van tijd en organisatiedoelen niet altijd makkelijk …Lees verder »
 • Boosheid in teams

  Boosheid is een van de basisemoties van de mens en ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand over je grens is gegaan, wanneer je het gevoel hebt dat iets niet loopt zoals je …Lees verder »
 • Provocatief coachen met paarden

  Het provocatief coachen kan ingezet worden wanneer mensen zichzelf saboteren, dwarszitten en geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen situatie of probleem. Het is een methode die de mensen bewust verwart …Lees verder »
 • Teamcoaching; Doelen en vormen

  Wat is het eigenlijk en met welk doel coachen we teams? Wanneer we het hebben over het coachen van teams dan hebben we het niet over het gezellige teamuitje met …Lees verder »

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu