Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

Bezieling in organisaties

Om medewerkers te motiveren is het van belang te weten wat hen bezielt. Letterlijk en figuurlijk. Bezieling komt voort uit de kernkwaliteiten van een persoon. Mensen moeten dus hun kernkwaliteiten kennen en hiermee kunnen werken om bezield te blijven. Kernkwaliteiten, dat waar iemand heel goed in is, is herkenbaar aan uitspraken als: “Dat kan toch iedereen?”. Door ieder zijn kwaliteiten te laten gebruiken, gaat een organisatie extra waarde leveren en zich onderscheiden van zijn concurrenten.

Tijdens de training ‘Bezieling in organisaties’ wordt veel met individuele personen of in kleine groepjes gewerkt om te achterhalen wat iemand zijn kernkwaliteiten zijn. In overleg met de opdrachtgever wordt een plan van aanpak opgesteld. Hierin worden zowel sessies met als zonder paardencoaching opgenomen.

“Valkuilen zijn de doorgeschoten kernkwaliteiten”

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

 • Healing for horses and Pets Margrit Coates

  Helaas zijn wij genoodzaakt geweest te besluiten de drie dagen training van Margrit Coates alsnog te annuleren De EU is aan het stemmen over een standaardisatie waarbij de EU landen …Lees verder »
 • Oefenen met grenzen voor leidinggevenden

  Een somatisch besef van grenzen Een leidinggevende heeft op twee manieren te maken met grenzen. Het aangeven van eigen grenzen, dat onder druk van tijd en organisatiedoelen niet altijd makkelijk …Lees verder »
 • Boosheid in teams

  Boosheid is een van de basisemoties van de mens en ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand over je grens is gegaan, wanneer je het gevoel hebt dat iets niet loopt zoals je …Lees verder »
 • Provocatief coachen met paarden

  Het provocatief coachen kan ingezet worden wanneer mensen zichzelf saboteren, dwarszitten en geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen situatie of probleem. Het is een methode die de mensen bewust verwart …Lees verder »
 • Teamcoaching; Doelen en vormen

  Wat is het eigenlijk en met welk doel coachen we teams? Wanneer we het hebben over het coachen van teams dan hebben we het niet over het gezellige teamuitje met …Lees verder »

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu