Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

10 tips voor leidinggevenden

Er zijn managers en leidinggevenden die perfect zijn. Ze bestaan echt. Deze managers zijn zich van kwaad bewust en denken echt dat ze niets fout doen.Wil jij ook zo zorgeloos als leidinggevende door het leven gaan? Dan bij deze 10 tips, waarmee je dit heel lang kunt volhouden.

1.  Vraag nooit aan de je medewerkers hoe het met ze gaat.
2.  Denk alleen aan je eigen doelen en resultaten, die van medewerkers zijn onbelangrijk.
3.  Werken aan groepsgevoel is van ondergeschikt belang.
4.  Neem altijd mensen aan die net iets minder capaciteiten hebben dan jij, dan doe je het altijd beter.
5.  Let niet op non verbale signalen van anderen, want dat geeft veel te veel informatie.
6.  Problemen kun je het beste negeren, dan oplossen. Dat kost minder tijd.
7.  Creëer een cultuur waarin mensen denken: zo hebben we het altijd gedaan, dan verandert er tenminste niets en hoef jij je ook niet aan te passen.
8.  Neem nooit verantwoordelijkheid voor iets dat fout is gegaan, dan hoef je daar ook geen voorbeeld in te zijn voor je medewerkers.
9.  Je kunt beter met 10 dingen tegelijk bezig te zijn, dan focussen. Dan blijft het zo lekker gezellig chaotisch. Resultaten zijn tenslotte niet belangrijk.
10. En tot slot: Investeer nooit en te nimmer in je vaardigheden of kwaliteiten als leider, dan weet je ook van niets en kan je het ook niet fout doen.

Ben jij nou niet zo’n perfecte manager en investeer je juist graag in jezelf en je medewerkers, dan zou ik deze tips gewoon negeren of omdraaien. Dat voorkomt een hoop frustratie en inefficiëntie in het werken bij medewerkers.

 • Healing for horses and Pets Margrit Coates

  Helaas zijn wij genoodzaakt geweest te besluiten de drie dagen training van Margrit Coates alsnog te annuleren De EU is aan het stemmen over een standaardisatie waarbij de EU landen …Lees verder »
 • Oefenen met grenzen voor leidinggevenden

  Een somatisch besef van grenzen Een leidinggevende heeft op twee manieren te maken met grenzen. Het aangeven van eigen grenzen, dat onder druk van tijd en organisatiedoelen niet altijd makkelijk …Lees verder »
 • Boosheid in teams

  Boosheid is een van de basisemoties van de mens en ontstaat bijvoorbeeld doordat iemand over je grens is gegaan, wanneer je het gevoel hebt dat iets niet loopt zoals je …Lees verder »
 • Provocatief coachen met paarden

  Het provocatief coachen kan ingezet worden wanneer mensen zichzelf saboteren, dwarszitten en geen verantwoordelijkheid nemen voor hun eigen situatie of probleem. Het is een methode die de mensen bewust verwart …Lees verder »
 • Teamcoaching; Doelen en vormen

  Wat is het eigenlijk en met welk doel coachen we teams? Wanneer we het hebben over het coachen van teams dan hebben we het niet over het gezellige teamuitje met …Lees verder »

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu