Wie ben ik, om briljant te zijn, prachtig, talentvol, fantastisch?
Maar wie ben jij om dat niet te zijn?
"Return to Love", Marianne Williamson

10 tips voor leidinggevenden

Er zijn managers en leidinggevenden die perfect zijn. Ze bestaan echt. Deze managers zijn zich van kwaad bewust en denken echt dat ze niets fout doen.Wil jij ook zo zorgeloos als leidinggevende door het leven gaan? Dan bij deze 10 tips, waarmee je dit heel lang kunt volhouden.

1.  Vraag nooit aan de je medewerkers hoe het met ze gaat.
2.  Denk alleen aan je eigen doelen en resultaten, die van medewerkers zijn onbelangrijk.
3.  Werken aan groepsgevoel is van ondergeschikt belang.
4.  Neem altijd mensen aan die net iets minder capaciteiten hebben dan jij, dan doe je het altijd beter.
5.  Let niet op non verbale signalen van anderen, want dat geeft veel te veel informatie.
6.  Problemen kun je het beste negeren, dan oplossen. Dat kost minder tijd.
7.  Creëer een cultuur waarin mensen denken: zo hebben we het altijd gedaan, dan verandert er tenminste niets en hoef jij je ook niet aan te passen.
8.  Neem nooit verantwoordelijkheid voor iets dat fout is gegaan, dan hoef je daar ook geen voorbeeld in te zijn voor je medewerkers.
9.  Je kunt beter met 10 dingen tegelijk bezig te zijn, dan focussen. Dan blijft het zo lekker gezellig chaotisch. Resultaten zijn tenslotte niet belangrijk.
10. En tot slot: Investeer nooit en te nimmer in je vaardigheden of kwaliteiten als leider, dan weet je ook van niets en kan je het ook niet fout doen.

Ben jij nou niet zo’n perfecte manager en investeer je juist graag in jezelf en je medewerkers, dan zou ik deze tips gewoon negeren of omdraaien. Dat voorkomt een hoop frustratie en inefficiëntie in het werken bij medewerkers.

Wilt u op de hoogte blijven van informatie over paardencoaching of managementtopics, schrijft u zich dan in voor de nieuwsbrief.U kunt deze op ieder gewenst moment weer opzeggen.

Menu